Här-är-du

Dem konstiga lärarna 2

Dem konstiga lärarna

 

 

Recension av: Vincent 5A Norra skolan

Titeln: Vilddjuret vaknar

Författaren heter: Mattias Johnsson

Första trycket: släpptes 2009

Genren: Fantasy

 

 

 

Agata och hennes pappa skulle spela pingis i källaren på hotellet dom ska bo på under sommarlovet. Efter frukosten så gick Agata ner till källaren före sin pappa och skulle vänta på honom. Hennes pappa kom inte men en massa lärare som skulle ha ett möte om en halvtimme kom in. Agata gömde sig i ett förråd i rummet. Hon tänkte att hon bara skulle behöva sitta där i en kvart. Men när “lärarna” började ta sönder saker och säga att dom skulle fånga alla barn blev hon väldigt rädd.

 

Författarens stil att skriva är väldigt enkel att läsa.

Språket är väldigt bra, många nya ord med en förklaring i boken.

huvudkaraktärerna heter: Agata, Lo och Leo. Huvudkaraktärerna blev närmare och närmare varandra och det fick dom att klara problemet i slutet.

 

Huvudteman i boken: Fantasy - Ett exempel på fantasy är när

Mästare Röhtgar är svag, kort och gammal till ung, stark och lång på bara några sekunder.

 

Jag tyckte Vilddjuret vaknar är en av dom bästa böckerna jag har läst. För det händer väldigt mycket i boken och den har en intressant handling.

 

Jag rekommenderar denna bok för dom som gillar fantasy böcker som harry potter och mycket mer. Jag tycker att alla borde prova att läsa denna bok för den är spännande och den har lite humor i sig också. Boken passar för 11-14 åringar.

 

Jag ger Boken 4,5 av 5 stjärnor för jag tyckte den var väldigt spännande och intressant men den var inte så bra i början.