Här-är-du

Den Mystiska Cirkusen

Den Mystiska Cirkusen Cirkus Mirandus : cirkusen med en hemlighet (inbunden)

 

 

Recension av: Kayla 5A Norra skolan

Titel: Cirkus Mirandus

Författare: Cassie Beasley

Året boken publicerades: 2017

Genre: Äventyr och magi

 

 

 

Micah bor tillsammans med sin farfar Ephraim.

Men när farfar Ephraim blir svårt sjuk så vänder hela livet om. När Gertrudis, Micahs gammelfaster flyttar in till deras hus, så styr hon om hela deras hem som om det var hennes egna hem.

Micah har det ganska så svår just nu så tiden han har kvar blir mindre och mindre, men han får hjälp av hans närmaste vän Jenny och hoppas på att de hinner att hitta Ljusmästaren som kan hjälpa dem.

 

Språket i boken är lätt att läsa för att det finns enkla beskrivningar på karaktärerna och man får bilder i huvudet, det är därför den är lätt att läsa.

Karaktärerna utvecklas några gånger, Micah får ju lägga allt åt sidan för att rädda sin farfar.

Vänskapen är ett av bokens huvudtema, vänskapen mellan Micah och Jenny, båda två kämpar för Ephraims liv och att dem försöker hitta cirkusen och ta reda på om ljusmästaren kan hjälpa Ephraim.

 

Den här boken är bra, den är ganska enkel att förstå och handlingen är rätt så full av överraskningar där alla karaktärer utvecklas, och under bokens gång så förstår man vad som händer, den är bra att läsa för barn och ungdomar som tycker om magi och cirkusar, den är perfekt som bänkbok.

 

Jag ger boken 3/5 stjärnor för att den tog lång tid att läsa och texterna var långa.