Här-är-du

Flickan som blir val 2

Flickan som blir val Sal 305 (inbunden)

 

Recension av Ebba 5A Norra skolan

Titel: Sal 305

Författare: Ingelin Angerborn

Publiceringsår: 2016

Genre: Skönlitteratur

Serie: Sal 305 är den andra boken i serien

 

Elvira vet att spöken finns, men hon trodde att det som hände på kollot bara skulle hända en gång. Var det en sjuksköterska som hade den kalla handen i hennes?

Vem låg i det vita sängen på sjukhuset? Vad betyder klottret på Dåris fönster? Det händer mer och mer underliga saker för Elvira. Allt säger att hon borde gå till det gamla dårhuset som kallas för Dåris. Någon kanske vill henne något? Hon bestämde sig för att smyga till Dåris mitt i natten tillsammans med sin bästis Sibel. Det lyste från en av dörrarna, och där inne såg hon något hon verkligen inte trodde var sant…

 

Elvira är huvudpersonen som låg på sjukhus i två nätter eftersom att hon fick hjärnskakning. Det hände konstiga saker och hon blev mer och mer rädd.

Sibel är Elviras bästa kompis som inte riktigt tror på spöken och sånt, hon tror att det är två killar från klassen som håller på att skrämmas med de.

 

Det bästa med boken var att den var spännande och att saker löste sig, men direkt efter att en sak hade löst sig så kom en ny mystisk sak i vägen.

 

I boken var det 207 sidor och 32 kapitel. Den var ganska lätt att läsa, eftersom texten inte var så liten och språket var bra och beskrivande så man lätt kunde förstå, men det fanns lite krångliga ord också.

 

Jag rekommenderar att andra som är ungefär 11-14 år borde läsa boken för det kan vara lite läskigt om man är mindre än 11. Jag ger den här boken 5/5 stjärnor för jag tycker att den var väldigt bra och spännande.