Här-är-du

Orkan den misshandlade hästen

Orkan den misshandlade hästen 

 

Recension av: Lisa 5A Norra skolan

Titel: Orkans öga

Författare: Lin Hallberg

Publiceringsår: 2015

Genre: Skönlitteratur

 

 

Kims sköthäst Karisma dör, för att slippa hennes krossade hjärta och sorgen över Karisma åker hon till Mejt, hennes släkting. Mejt har köpt en spänd och jäktad häst, Orkan. Under Kims tid hos Mejt undrar hon vad hon gör där men kommer närmare och närmare Orkan. Ständigt dras han mot den vilda skogen som gömmer en mörk och farlig hemlighet.

 

I början av boken är den lite svår att förstå för att den är lite rörig och hoppar från att handla om olika personer. När man kommit in i boken så blir den mindre rörig och då är den riktigt bra. Författaren skriver med ett beskrivande språk. Ett tips är att lyssna på boken, då är det lättare att komma in i den från början.

Karaktärerna lär känna varandra och lär sig att inte vara egoister. Kim lär sig att handskas med sin sorg.

Kärleken till hästar är bokens största huvudtema, ett exempel på det är när Kim alltid skulle ta Orkan i första hand. Ett annat huvudtema är vänskap.

 

Det var svårt att komma in i handlingen då det hände mycket i början på boken men ju mer man läste desto mer spännande blev den.

 

Jag tycker boken var spännande och värd att läsa men rekommenderar den för barn och ungdomar från 14 år på grund av de svåra orden.

Jag ger denna boken 4 av 5 stjärnor för den var så pass spännande!