Studera

Studera


Studera i grupp eller enskilt

Vare sig du pluggar på gymnasiet, studerar på komvux, lär dig svenska eller nyss har inlett högskolestudier hoppas vi kunna finnas till för dig. På stadsbiblioteket finns många vråer med stolar och bord där du kan studera enskilt eller i grupp. För dig som vill studera i en lugn miljö finns en studiesal utrustad med kontorsstolar, lampor, bord och eluttag. 

Studiebibliotekarie

Du som vuxenstuderar kan boka tid med studiebibliotekarien och få hjälp med exempelvis ämnessökningar, guidad tur på biblioteket, genomgång av bibliotekets databaser. Du kan även få hjälp med sökningar i högskolebibliotekets databaser. Ta i så fall med dig dina inloggningsuppgifter.

Boka tid med studiebibliotekarien

Boka ett eget rum

På stadsbiblioteket finns även ett grupprum som du kan boka i informationsdisken på stadsbiblioteket eller via e-post. Grupprummet finns tillgängligt när stadsbiblioteket är öppet.

Boka grupprummet

Koppla upp dig

På stadsbiblioteket finns trådlöst nätverk för dig som behöver koppla upp dig mot internet på din egen dator, surfplatta eller mobil. Nätverket heter "Kultur". Du behöver inget lösenord för att koppla upp dig. Vi hjälper dig gärna om du har problem att hitta nätverket.