Här-är-du

Två föräldralösa flickor i en magisk värld

Två föräldralösa systrar i en magisk värld. Omslagsbild: Själen

 

Recension av: Maja 5A Norra skolan

Titel: Skogens systrar själen

Författare: Petrus Dahlin

Illustratör: Peter Bergting och Jeannette Wigren

Publiceringsår: 2017

Genre: Spänning och fantasy

Boken: är en del i en serie, detta är den femte delen.

 

Tuva och Tilda är helt övergivna och bor på en liten

hed. Kvinnan på heden säger att Månfare ska döda oss. Månfare är en person som är med i den första delen, och systrarna säger själv i boken att hon är som en tredje syster för dom. Men kvinnan på heden lever på deras blod, och allt blir läskigare för att dom kan inte hantera sig själva , som om det är någon annan som bestämmer över dom.

 

De är ensamma i en stor skog med många faror som händer under hela boken. Dom träffar på många vänner men det dom inte vet är att det är något skumt som lurar i skogen. Om du läser boken så får du veta slutet.

 

Författarens stil är bra för barn från 12 år och uppåt och man fattar vad den handlar om, språket är enkelt att förstå för att det är inte så svåra ord i boken.Tuva förändras som person och hon blir modigare när hennes systrar är i stor fara. Huvudtemat i boken är kärlek, systrarnas kärlek och att dom tillsammans har en kraft som övervinner allt. Det som är bra med boken är att den är spännande och mystisk. Det som är mindre bra är att mycket saker händer samtidigt.

 

Min bok är bara för den är lättläst, och om man gillar spännande sagor är det perfekt att läsa boken. Om man är sjuk så är det bra att läsa den för man blir gladare och orkar mer.

Jag ger boken fyra stjärnor av fem