Stängt Figeholm

Biblioteket i Figeholm håller stängt 1/6 – 31/8 på grund av renovering och anpassning av lokalen inför öppningen av Meröppet i höst. Meröppet är ett koncept som möjliggör för bibliotekets låntagare att komma in på biblioteket även när biblioteket inte har personal på plats. Vi återkommer med mer information om formerna för Meröppet så snart vi har dessa klara. 

Figeholm servas under denna tid av Kulturbussen. Kulturbussen har i sin tur, utifrån de restriktioner som följer av corona, tvingas ställa in sina turer tillsvidare. Av den anledningen erbjuder vi därför Kulturbussens låntagare att vi istället åker ut med böckerna i bil till dem. Så, är du låntagare i Figeholm och vill få dina böcker hemkörda, kontakta Kulturbussen på telefon 0491-880 28 eller på mail kulturbussen@oskarshamn.se så hittar vi ett tillfälle då vi kan komma ut med böckerna till dig. 

Figeholms bibliotek

Figeholms bibliotek ligger centralt i samhället. Närheten till havet är utmärkande och återspeglas också till viss del i bibliotekets bestånd. På biblioteket har vi en särskild tidskriftshörna. Här kan du läsa Oskarshamns Tidningen. Bläddra i eller låna hem tidskrifter om sjöfart, hälsa, hushåll, trädgård, hantverk och ekonomi. Biblioteket har en dator med tillgång till Internet. Det finns även tillgång till wifi och kopiering. 

Om sjöfart

Här finns en sjösamling med böcker om allt som rör sjön och båtar. Figeholms Bildarkiv/Museiförening Hamnmagasinets Vänner och Figeholms Båtklubb har även en diger fotosamling samlad i pärmar i anslutning till bibliotekets sjösamling.

 

Öppettider Figeholm

Figeholms bibliotek

tisdag 12.00-16.00
torsdag 15.00-19.00
 

Kontakta Figeholms bibliotek
telefon: 0491-76 43 53
e-post: biblioteket.figeholm@oskarshamn.se

 

Hitta till Figeholms bibliotek