Hugos fantastiska upptäckt som tog världen med storm

Här-är-du

Hugos fantastiska upptäckt som tog världen med storm 2

Hugos fantastiska upptäckt som tog världen med storm 

Recension av: Wille 5A Norra skolan

Titel: Galne Hugo och bomben

Författare: Torsten Bengtsson

Illustratör: Björn Bengtsson

Publiceringsår: 2008

Genre: Skönlitteratur

Sidor: 108

 

När fyra bästa kompisar tjuvfiskar kräftor så faller något mystiskt ner från himmelen. De försöker ta reda på vad det var som föll ner i sjön. Det visar sig vara en bomb som används under andra världskriget. Men var kan den komma ifrån? Hur kom den dit? Och varför kom den just till Sverige?

 

Språket är enkelt för författaren inte använder svåra ord med många bokstäver . Det gör att boken är väldigt lättläst. Författaren använder enkla ord för att beskriva saker och för att förklara. Eftersom språket är så enkelt så blir det väldigt lätt att få bilder i huvudet.

Vissa av karaktärerna ändras under bokens gång och en av dom är Johan.

Han blir modigare och vågar lägga undan sin blyghet. Hugo är en karaktär som inte ändras för att han är lika galen och rolig genom hela boken.

 

Huvudtemat i boken är att berätta om hur det kunde vara och hur man påverkades under andra världskriget men i ett land som inte var med och krigade, att bekämpa nazizmen och att de goda ska besegra dom onda. Jag tycker att författaren håller budskapet genom hela boken för att han börjar inte prata om andra saker än vad boken handlar om.

 

Jag tycker att boken är väldigt bra för att det händer mycket roliga saker, t.ex Hugos galenskaper som är både galna och oförväntade så att det är det som gör att jag gillar han mest i denna bok.

Jag rekommenderar starkt den här boken och den är perfekt att läsa för barn över 7 år.

Boken får helt klart 5 av 5 stjärnor från mig för att den inte var så lång och det var roligt att läsa om Hugos galenskaper.