Kristinebergs bibliotek


Kristinebergs bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som finns i Kristinebergsskolan. Det är öppet fyra dagar i veckan för såväl allmänhet som elever – alla är välkomna! Skolans klasser har ofta inbokade besök i biblioteket på måndagar, torsdagar och fredagar, medan våra kvällsöppna tisdagar alltid är fria från klassbokningar och därmed är lite extra inriktade mot allmänheten.

 

Läs tidningar och tidskrifter

På biblioteket har vi en mysig liten tidskriftshörna. Här kan du läsa Oskarshamnstidningen, Nyheterna och Sing Tao. Bläddra i eller låna hem tidskrifter om kultur, mat, inredning, hälsa samt roliga och intressanta magasin för barn och unga.

 

Rum för barn och unga

Biblioteket har en stor avdelning för barn- och ungdomslitteratur, dit vi varje månad får hem mängder av nya böcker. Här finns allt från bilderböcker och sagosamlingar till barndeckare och fantasy. Vågar du ta en titt på hyllan med läskiga och spännande böcker?

 

Ljudböcker och Legimus

Vill du hellre lyssna på en bok? Inga problem! Vi har ljudböcker till både barn och vuxna. För dig som har någon form av läsnedsättning – tillfällig eller permanent – och behöver extra stöd kan vi hjälpa till att registrera dig hos Legimus, så att du får gratis tillgång till tusentals talböcker via exempelvis din mobil eller surfplatta. Kontakta oss så bokar vi in en tid för registrering.

 

Böcker på flera språk

Vill du läsa böcker på ditt eget hemspråk eller hålla igång ett annat språk? Hos oss kan du låna böcker på många andra språk än svenska; främst barn- och ungdomsböcker men även en del vuxenlitteratur. Hittar du inte just ditt språk, kontakta oss!

 

Koppla upp dig

Biblioteket har tre publika datorer med tillgång till internet. Biblioteket har också skrivare samt kopiator.

Öppettider Kberg

Kristinebergs bibliotek

Måndag 08.30-15.00
Tisdag 13.00-18.00
Torsdag 08.30-15.00
Fredag 08.30-15.00
Lunchstängt: 11:30 - 12:30

(Särskilda öppettider gäller vid skollov, storhelger och under sommaren)