Vi erbjuder

På biblioteket

På biblioteket


+80 000 böcker...

och mycket mera! På biblioteket finns något för alla.
Bäst av allt är att det mesta är gratis!

På biblioteket finns särskilda avdelningar för ungdomar, barn och vuxna. Det finns hyllor för olika typer av böcker, till exempel lättlästa böcker, böcker med stor stil eller ljudböcker.

 

Här händer det

Biblioteket är en mötesplats som är öppen för alla. Här finns vråer för möten, för lugn. På biblioteket händer det alltid något; utställningar, aktiviteter för olika åldrar och föreläsningar. I Kulturhusets evenemangskalender kan du alltid ha koll på vad som händer på biblioteket och i Kulturhuset. Hela evenemangskalendern hittar du på Oskarshamns webbsida

 

Surfa och sök

Stationära datorer, trådlöst nätverk och scanner finns fritt att låna för dig som besöker stadsbiblioteket. Kanske behöver du skriva ut ett dokument eller uppdatera din telefon via ett trådlöst nätverk (kultur). På stadsbiblioteket och våra filialbibliotek finns skrivare, kopiator och trådlöst nätverk. 

 

Studera

Det finns flera studieplatser på vår tysta avdelning, ett tyst studierum och ett bokningsbart grupprum. Boka grupprummet på 0491-88010 eller stadsbiblioteket@oskarshamn.se

Du kan också boka vår studiebibliotekarie för hjälp med ämnessökningar eller databaser. Boka här!

 

Alla får låna

Alla som har ett bibliotekskonto får låna utan att det kostar något. Men om du inte lämnar tillbaka i tid får du betala påminnelseavgift eller ersätta boken.

Skaffa bibliotekskort/konto

 

Folkets bibliotek

I bibliotekslagen står det att varje kommun ska ha ett folkbibliotek och att det ska vara gratis. Vidare står det att alla kommuner ska ha en politiskt antagen biblioteksplan.

Det är kommunen som betalar biblioteket. Så man kan säga att du redan har betalat för biblioteket genom att betala skatt i kommunen där du bor.

Här kan du läsa bibliotekslagen

Oskarshamns biblioteksplan